Seçer: “Mersin’de konuta ve ast yapıya ihtiyaç var”

Mersin Büyükşehir Belediye Reisi Vahap Seçer, deprem bölgesinden 350 bin vatandaşın ve 50 bin bile Suriyeli sığınmacının Mersin Ağacı’e geldiğini belirterek, kentte konuta ve madun yapıya gerekseme olduğunu söyledi.

Seçer, katıldığı bir televizyon programında, yaşanan depremin arkası sıra Mersin’üstelik oluşan durumu aktararak, basamak, içmece suyu şebekesi, şebeke, arıtma, şişman nakil, yetişek ve esenlik kabilinden alanlarda Mersin Ağacı namına bindi beklediklerini dile getirdi.

Depremzede vatandaşların Mersin Ağacı’i yeğleme etmelerinin zorlu çokça sebebi olduğuna değinen Başbuğ Seçer, “Birincisi, o bölgedeki dallı güllü insanlarla akrabalık ilişkileri çokça fazladır Mersin Ağacı’in. Çünkü Mersin göçle büyümüş aynı kenttir. Doğal namına Hataylı biri evet birlikte Adıyamanlı, Malatyalı, Kahramanmaraşlı evvel akrabası olan Mersin Ağacı’i yeğleme etti. İkinci sebep, duruluk çok andıran. Deprem sınırından çıkıyorsun, evvel başını sokacağın tıpkı el var. Üçüncüsü, burada haddinden fazla sayıda yazlıkçı konutlar var. Özellikle Adanalılar, Gaziantepliler, Kahramanmaraşlılar, Hataylılar, Malatyalılar, Adıyamanlılar, temas bölgeden gökçe yazın buraya sağlık. Beş Altı ay kalır dönerler. Onların doğrusu burada evi var. Bu avantajlar insanların dokunaklı namına ilgisini çekmesine illet oldu” diye niteleyerek konuştu.

Sarsıntı bölgesinden 350 bin vatandaşın ve 50 bin de Suriyeli sığınmacının Mersin Ağacı’e geldiğini kaydeden Seçer, “Söylemek ki burada 400 bin adam var ve şu anda şahsiyet 2.7 milyon Mersin’bile. Bakın bizim Sular İdaremiz son aşama gündeş tıpkı sistemle strateji edilir, SCADA sistemi. Biz su tüketimini değme akşam saat 00.00’de alırız. 6 Şubat ve 6 Mart arasında değerlendirmeye bakın, bizim su istihlak oranımız, en üst rakamlar yüzdelik 15 kalık” ifadelerini kullandı.

“Mersin’üstelik konuta, altyapıya ihtiyaç var”

Sazak’birlikte özel heykel talebiyle ilgili bile açıklamalarda kâin Seçer, şöyle devam etti; “Sazak’in 10 ilin döküntü olmasa üstelik acılarının taşındığı bire bir saha ve insanlar orada değil üstelik burada aylamak istiyor. Onun için konuta ve altyapıya ihtiyaç var. Deprem bölgesinde taşımalık kentler, deri kentler ve kullanılmamış konutlar yapılıyor. Peki bu insanlar Mersin Ağacı’birlikte nerede yaşayacak? Bölük lazım, altyapı geçişsiz. Akarsu tüketimi kalık. Gübür, evsel atık miktarı, zaman raporu aldım, akıbet benzeri ayda yüzdelik 13 oranında artmış. Yani su tüketimi ile evsel katı atık miktarını aldığınız antlaşma söylediğim rakamları doğrusu realize ediyor, doğruluyor, hakeza üstelik aynı hakikat var. Bütün bunlar yatırım istiyor.”

“Alt dirimsel gruplarına uygun konut çalışması yapılabilir”

Zelzele sonrası Mersin’e gelenlerin muhteşem bire bir kısmının kentte kalacağını anlayış ettiklerini belirten Seçer, “Tığ bunun hesaplarını, projeksiyonunu bile yaptık. 70 bin sülale geldiyse, bunun 35-40 bininin burada kalacağından emin olabilirsiniz. Bu 200 bin nüfustan bayağı değil. Mersin Ağacı insanlara imkan sunan ayrımsız şehir. Buranın standardı elan yüksektir. Nedeniyle şu anda 1-2 yıllığına yaşamak amacıyla bile gelse, kira fiyatları onun gelirine akla yatkın değil. Onun için zir dirimlik gruplarına makul göz çalışması yapılabilir” şeklinde konuştu. – MERSİN

Share: