Türkiye, Finlandiya ve İsveç NATO karargahında ayrımsız araya ati

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, güzeşte hafta Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyarette Türkiye, İsveç ve Finlandiya beyninde mart ortasında Brüksel’üstelik üçgen bire bir toplantı yapılması üstüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile mutabık kaldıklarını bildirdi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, KEZ Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Estonya’nın Istiklal Haset zımnında bu ülkeyi ülfet etti.

Başkent Tallinn’birlikte Estonya Başbakanı Kaja Kallas ile müselles matbuat toplantısında mütekellim Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının üzerinden güzeşte 1 yılda yaşanan gelişmelerden birinin birlikte İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik süreci olduğunu hatırlattı.

Stoltenberg, iki ülkenin üyelik sürecinde artma gördüklerini, 30 NATO müttefikinden 28’inin iştirak protokollerini onayladığını belirterek, şöyle bitmeme etti:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ile güzeşte hafta Ankara’da bol benzeri ülfet yaptım. Görüşmelerin esasen başlaması ve mart ortasında NATO karargahında, benim himayemde Finlandiya, İsveç ve Türkiye beyninde sabık haziranda imzalanan anlaşmanın uygulanması ve paydaşlık sürecinin lacerem tamamlanacağı üstüne müselles aynı derinti düzenlenmesi üzerinde uygun kaldık.”

Türkiye’nin Finlandiya’nın üyeliğine müspet baktığını, İsveç’le ait bazen konuların bulunduğunu aktaran Stoltenberg, iki ülkenin üzerlerine düşeni namına getirdiğini, paydaşlık protokollerinin uygulanma zamanının geldiğini söyledi.

Stoltenberg, Macaristan Meclisinin gelecek hafta iki ülkenin iştirak protokollerini bitmek üzere süreci başlatacağını ve bundan sevinme duyduğunu, Finlandiya ve İsveç’in yer gücük sürede örgen olmasını amaçladıklarını belirtti.

Share: