Nilüfer’de birey yâran bakir sahiplerini bekliyor

Bursa’nın Nilüfer Belediyesinin Efsanevi Hizmet ve Otama Merkezinde binlerce pisik ve kapik yeni yuvalarına kavuşurken, yüzlercesi birlikte bakir ailelerini bekliyor.

Nilüfer Belediyesinin 2003 yılında hayata geçirdiği Efsanevi Hizmet ve Tedavi Merkezi, can dostlara aguş açmaya bitmeme ediyor. Hayvan Hizmet ve Otama Merkezi, bünyesinde kâin ameliyathane, röntgen ve tetkik odaları, laboratuvar, tevellüt locaları, kudurmuş görme ve karantina bölümleri, kedi ve bala bölümleri, kedi yeni doğan üniteleri, kaloriferli mehterhane bölümleri ve sahiplendirme bölümleriyle hizmet veriyor. 7 bin 500 metrekarelik düz üzerine yerleşmiş merkezde çıkmaz hayvanları için poliklinik ve baytar hekimlik hizmetlerinin beraberinde hizmet, beslenme ve tahaffuz ihtiyaçları dahi karşılanıyor. Nilüfer Belediyesi Efsanevi Hizmet ve Otama Merkezinde can dostların bulunduğu alanlar değme dolaşma temizlenerek, sağlıklı ortamda dirim sürmeleri sağlanıyor. Merkeze mevrut zooloji genel sağlık kontrollerinden bilahare kısırlaştırılıp, ardından bazıları sahiplendiriliyor, bazıları de saf dirim alanlarına hoşgörüsüz salınıyor.

“Dezavantajlı gruplar var”

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Put Çetiner, “Tesisimize annesi ile gelişigüzel gelen yavru hayvanlarımız oluyor. Sokaklarda bu yavruların sevimli şansları olmuyor. Onları her vatandaşımız gelip sahiplenebiliyor. Sokakta ateş parçası hayvanlar var, bunları mihman ediyoruz ama bunun dışında elan ilk mülk ile sahiplenilmiş soy kediler, köpekler tesisimize bırakılıyor ya da sokağa bırakılıyor. O ırkların aşağı sokakta dirilik şansları on paralık namevcut. Onlar dezavantajlı bire bir kadro. Sahiplenilmezlerse mıhlı hayatlarını tamamlayamayacaklar. Onların sahiplenilmesi çok önemlidir” dedi.

Son tıpkısı yılda 2 bine mümasil efsanevi sahiplendirildiğine dikkat calip Çetiner, “Hayvan sahiplenecek kişilerle konuşuyoruz. Türlü sorular soruyoruz ve topluluk çıkacaklarına dayalı format dolduruyoruz. Zaten sahiplendirilen dostlarımıza çip taktırıp, sahiplendiklerini belgelendirmeleri ve karne çıkartmaları gerekiyor. 2022 yılının sonuna kadar sahiplendirilen cümle hayvanların çiplenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. – BURSA



Share: