Niğde Barosu ve Haçiko’dan Konya ve Mamak’ta Yaşanan Hayvanlara Çabukluk Olayıyla İlgili Duyurma

ENES BIREY ÖZMEN

Niğde Barosu Hayvan Hakları Komisyonu ve Hayvanları Zavallılık ve İlgisizlikten Esirgeme Derneği (HAÇİKO), Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Efsanevi Kademe ve Rehabilitasyon Merkezi ile Ankara Mamak’ta mevcut ayrımsız barınakta hayvanlara muteber hovarda ait cürüm duyurusunda bulundu. Niğde HAÇİKO temsilcisi Mehtap Özdemir, “21. yüzyılda bibi kuduruk vakalarının görülmesi, şipşak küsurat hayvan popülasyonu çıkmaz hayvanlarının değil 2004 yılında çıkarılmış kanunu uygulamayan, görevini yapmayan belediyelerin, kurumların suçudur” dedi.

duyurma öncesinde Niğde Adliyesi uğrunda açıklama eden Niğde HAÇİKO temsilcisi Mehtap Özdemir, şöyle konuştu:

“HAYVAN DOSTLARIMIZ BARINAKLARA HAPSEDİLDİ”

“Bugün vicdan sahibi, insanca melekelerini bibi kaybetmemiş, yaşam hakkının kutsallığına inanan gönüllülerimizi temsilen bütün bulunmaktayız. İnsanlar hayvan dostlarımızın katıksız dirim alanlarını betonlarla karışma etmiş, onlara yaşayacakları düzlük bırakmamıştır. İşkence, kıtlık ve gelişigüzel türlü yoksunlukla hayatta kalmaya etkin bu canlıları sokaklara üstelik sığdıramamış ‘sokakta köpek olmaz’ diye hepsinin vücut boyu hapsolarak barınaklara gönderilmesini istemiştir. Hayvanların kısırlaştırılması, yaralı ve hastaların tedavisi amacı ile kurulan bu barınaklar adeta bir hapishane görevi görmüştür. Bu kurumlarda zooloji haris bırakılmış, tedavisi yapılmayıp ölüme terk edilmiş ve kalplerine çamaşır suyu enjekte edilerek öldürülmüştür. bu arada çamaşır suyu bulamayan evet dahi işkenceden beğeni düz belediyelerde da kürekle kafalarına tekraren vurularak canice ölümlere imza atılmıştır. Konya barınağında bile şahit olduğumuz için belediyeler hayvan refahını sağlamaktan çokça uzakta olup bünyelerinde sunma coşmuş katilleri birlikte barındırabilmektedirler. Konya barınağındaki katillerin iki sevimli ile sınırlı olmadığını hepimiz biliyoruz ve bu konuda adaletin işve edeceğine ve tamlık sorumluların adalet ettiği cezaları alacağına güvenimiz tamdır. Adalet topaldır ağır ağır yürür ancak gideceği yere çeri geç varır. Konya ve Ankara Mamak barınaklarıyla ile ortaya çıkan vahşet görüntüleri cemi ülkeyi biricik vücut halinde tıpkısı araya getirmiş sakıncasız sokaklar kisvesi altında ayrıştırılmaya çalışılan halkı istemeden birleştirmişlerdir.

“BELEDİYE BAŞKANLARI DAHA ÖNEMLİ İŞLERİ OLDUKLARINI SÖYLÜYORLAR”

21. yüzyılda bibi kudurmuş vakalarının görülmesi, aceleten artan hayvan popülasyonu çıkmaz hayvanlarının değil 2004 yılında matrut kanunu uygulamayan, görevini yapmayan belediyelerin, kurumların suçudur. Bunu milletimiz birlikte akıbet olaylarla birlikte haddinden fazla net tıpkısı şekilde anlamıştır. Hayvansever kendisine gidildiğinde daha heybetli işleri olduğunu ifade eden uray başkanlarının, hayvanseverleri antlaşma kaybı adına görüp gözlerini devirerek ortamdan uzaklaşan siyasilerin hangi yolsuz yöntemsiz işlerine hangi de canların hayatına para olan yasadan tıpkı bilim uygulamalarına ayn yumulmayacaktır. 5199 sayılı kanun birlik olarak uygulanıp, ölüm kampı hale getirilen barınaklar çağdaş eğreti bakım evlerine dönüştürülüp beher aktif hak ettiği dirim standartlarına kavuşunca ve arz önemlisi tek tartışmaya mevki vermeyecek kadar örtüsüz benzeri şekilde hayvanların hayat alanlarının barınaklar olmadığı temas çekicilik aracılığıyla anlaşılana kadar mücadelemiz bitmeme edecektir. Duygusal dostlarımızın çokça henüz ferah hayat koşullarında hayatlarını sürdürmeleri yerine yaptığımız ya dahi yapacağımız çalışmalarda yanımızda olan herkese, sesimizi duyurduğunuz için bile siz basın mensuplarına ayrı ayrı teşekkürü vecibe biliriz.”

“ÖNEMLİ OLAN KANUN ÇIKARTMAK DEĞİL KANUNUN UYGULANABİLMESİDİR”

Niğde Barosu Efsanevi Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Tasavvur Turan ise şu ifadelere düzlük verdi:

“Hayvansever derneklerine korumak amacıyla burada bulunuyoruz. Tığ burada az geçmiş yapılan basın açıklamasına katılıyoruz. Konunun tığ kanuncu boyutu için buradayız. Sonuç dönemlerde ülkemizde yaşanan hâller göstermiştir ki mefret olan bu ülkede yasa çıkartmak değil kanunun uygulanabilmesidir. Mevzuatta olan şu anki 5199 mahdut yasa bu haliyle uygulanabilir değildir. Ülkemizde değme sabık dönem sokak hayvanlara olan ezinç ve çabukluk artmaktadır. Bu katliamların serencam bulması amacıyla yetkililerin henüz etkin yasalar çıkarmasını ve bu yasalarında uygulanabilir ayla getirilmesini istiyoruz. Niğde Barosu Efsanevi Hakları Komisyonu adına sokak hayvanlarının korunması üzere rastgele nev desteği derneklerimize vereceğimizi belirttik, gine belirtiyoruz.”

Share: