Muş AFAD ekibi hareket bölgesinde bayram ve hüznü aynı arada yaşadı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana mevrut depremlerin yıkıma neden olduğu Diyarbakır ve Adıyaman’üstelik bir nice kişiyi enkazdan gaileli çıkaran Muş AFAD ekibi, kontrol kurtarma çalışmaları sırasında tanıklık ettikleri acı meşbu hikayeleri unutamıyor.

Merkez üssü Pazarcık olan 7,7 büyüklüğündeki depremin peşi sıra önce Diyarbakır’a arkası sıra de Adıyaman’a gönderilen 8 yabanlık AFAD ekibi yaralılara duyulmak üzere canla başla çalıştı.

Yıkılan yapıların enkazından bir nice kişiyi sağ çıkaran AFAD ekibi, görevini tamamladıktan sonradan Muş’a döndü.

Kontrol kurtarma kol şefi Bilal Tüfenk, AA muhabirine, Diyarbakır’da yıkılan Dündar Apartmanı’nda depresyon altındaki yaralıları çıkardıklarını, kısaca 30 kişinin donmuş bedenine ulaştıklarını söyledi.

Daha bilahare Adıyaman’a geçerek Merve Apartmanı’nda çalıştıklarını anlatan Tüfenk şöyle konuştu:

“Apartmanın kapıcı dairesinde 6 kişinin yaşadığı yere yoğunlaştık. Yaptığımız beceri icraat sonucu bire bir canlının sesini duyduk. Ailenin 10 yaşındaki Nişancı Yücel isimli çocuğu, kanepenin beraberinde burnu da kanamamış şekilde gördük. Depremin 209. saatinde kısaca 1,5 saatlik çalışmayla Berat’ı kurtardık, aileden sair 5 hayat ise hayatını kaybetmişti. Duygulandık fakat Patent’ın kurtulması maneviyat ve motivasyonumuzu artırdı, çalışmalarımıza kilolu kattı. Hediyeler alarak Patent’ı görüşme ettik.”

Taharri istirdat ekibinden Bünyamin Sâri ise “Ekibimizle Nişancı’ı hastanede mülakat ettik. Bizden sıska fasulye istemesinden çokça etkilendik. Tıpkısı apartmanda 72 yaşında Fatma Güngör ünlü teyzemizi dahi kurtardık. Fatma teyzemiz yıkımdan az çok etkilenmişti. Bire Bir insanı kurtarmanın mutluluğunu kelimelerle anlatamayız.” diye niteleyerek konuştu.

Dönen ekiple bire bir araya gelen AFAD Büro Müdürü Ömer Aydınlık birlikte depremlerin arından sivil toplum kuruluşları ile yardıma müracaat etmek isteyenlerin kıyamet bölgesine sevkini sağladıklarını dile getirdi.

Depremden etkilenen Diyarbakır ve Adıyaman’dahi görevlendirilen ekiplerin birçok kişiye ulaştığını vurgulayan Vazıh şunları kaydetti:

“AFAD geri hizmet deposunda hayat malzemeleri, otağ, abdesthane ve duş konteynerlerini sarsıntı bölgelerine irsal ettik. İlimizdeki amme kurum kuruluşlarından birçok yardım geldi. Kontrol istirdat teknisyenlerimiz ve personelimiz dönüşümlü adına deprem bölgelerinde görev almaktadır. 2 bin 900 AFAD gönüllüsü ve 222 çevirici kıyamet bölgesine sevk edilmiştir.”

Share: