Hareket bölgesinde kontrol kurtarma çalışmalarına katılan takım Trabzon’a döndü

Kahramanmaraş merkezli adına meydana mevrut ve Türkiye’nin 10 ilinde yıkıma bozukluk olan depremin arkası sıra bu bölgeye revan Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Taharri Kurtarma Ekipleri Trabzon’dahi döndü.

Deprem bölgesinden fariza gittikleri araçlarla alay malay Trabzon Büyükşehir Belediyesi Binası önüne gelen 39 kişiden oluşan kadro burada çiçeklerle karşılandı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, arama istirdat ekiplerini biricik yegâne tebrik kartı ederek kendilerine çiçek takdim etti.

Burada aynı müzakere özne Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 39 nefis kontrol kurtarma ekibinin dokuz çağ boyunca muttasıl demeden savaş verdiğini belirterek “Trabzon namına depremin önce anından itibaren sabahın 5’inde harekete geçerek özellikle AFAD ve Büyükşehir Belediyesi istirdat ekibimizle alay malay arkadaşlarımız yola imdi. Çokça degaje ayrımsız bölgede 10 ilimizi kapsayan böyle tıpkısı afette süreç mahdut değildi. Arkadaşlarımız nazik mücahede ve cansiparane gittikleri bölgede birey koruma ayak bir şekilde geceli gündüzlü uğraş verdiler. İlk günde giden Büyükşehir Belediyemizin 39 nefis kontrol istirdat ekibi kilolu 9 günce süreci geçirdiler ve ilimize döndüler. Dokuz ahit süre boyunca layenkati demeden mücadele verip saniyelerin saliselerin üstelik çokça muhteşem olduğu bire bir dönemde canları kurtarma hesabına çokça balaban çabalama içerisinde oldular. Trabzon olarak şu an sarsıntı bölgesinde tamam gurur ve kuruluşlarımızla zaman itibariyle 3 bin 283 personelimiz fariza yapıyor onlarca aksiyon makinamız o bölgedeler. Toplamda oradaki 319 gelişim makinamız var. Lazım çöküntü kaldırmada gerekse ayrımlı işlerde kendilerine sunulan görevleri hesabına getiriyorlar. Zaman Trabzonsporumuzu mülakat ettik. Hem teşekkürname ettik hem de oynayacağımız Basel maçı ile ilişkin kulübümüzün yapmış olduğu paylaşıma korumak hesabına protokolde, tribünlerde biletlerimizi satın alarak onların çağrısına bizde yöneticiler yerine erbap çıkıp sizler eliyle buradan tıpkısı çağrıda bulunuyoruz. Orada bir tane yürek olalım ve birlik gelirlerin depremzedelere verileceği organizasyona vatandaşların katılmasını istiyoruz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Uray Başkanvekili Atilla Ataman dahi istirdat ekibini tebrik kartı ederek “Kurtardığınız her bir fert bu kavim amacıyla nazik bir değerdir. Tanrı hepinizden haddinden fazla razı olsun. Bu şehrin nazik benzeri site olduğunu tıpkısı defa elan canınız pahasına gösterdiniz. Sizler Maraş’ı yiğit yapanlar, Antep’i gazi yapanlar, Urfa’yı mehabetli yapanların torunları olduğunuzu canınız pahasına gösterdiniz. Hepinizi yüreğinizden öpüyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bu kavim sizinle gurur duyuyor” diyerek konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Kontrol Istirdat Ekip Amiri Alaattin Sandıkçı ise antlaşma kaybetmeden sarsıntı bölgesine yola çıktıklarını tabir ederek “13 nefis takım yaptık. 3 araçla gittik. Antlaşma kaybetmeden yola çıktık. Ekipman ile daima hazırdık. Menfi hava koşullarında güzergahımızı değiştirmek zorunda kaldık. Urfa üzerinden gittik. Akşam saat 12 kabil Adıyaman’a girdik. Birden işe koyulduk. İlk enkaza girdik. Arkadaşlarımız curcunalı dinlemesi yaptılar, ses aldıklarını söylediler. Ayhan ve Enes depremzedelerimizi sabaha kadar uğraşarak kurtardık. Sonrasında diğerleri izleme etti. Kazasız ve belasız atlattık. Bu ihsan namına görünmesin. Bu vatani görevimiz” şeklinde konuştu. – TRABZON

Share: