Kuşadası’nda Triatlon Yarışı Dede Yahşi Anısına Düzenlendi

Mersin’de sabık april ayında planlı Avrupa Triatlon Kupası yarışmasından dönerken geçirdiği gidiş geliş kazasında yaşamını yitiren milli sporcu Ağababa Yahşi anısına düzenlenen Lehçe Triatlon Ligi’nin 2. Etabı, Kuşadası’nda yapıldı.

Kuşadası, Bölgesel Triatlon Ligi Dede Yahşi Sezonu 2. Mıntıka 2. Kadem yarışmalarına ocak sahipliği yaptı. Türkiye Triatlon Federasyonu, Kültürlü Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi aksiyon birliğiyle Davutlar Mahallesi’ndeki Birlik Plajı’nda planlı müsabakalara; M1, M2, M3, kader ve taze kategorilerinde doğmak üzere mecmu 135 sportmen katıldı. Triatletler dereceye almak amacıyla yüzüp, pedal bastıktan bilahare koştu.

İzmir Triatlon İl Temsilcisi ve Dede Yahşi’nin babası Adnan Yahşi, “Bu müsabakaları realizasyon amacımız ağız ağıza triatlon sporuna bir enfrastrüktür bina etmek ve iştirak sayısını artırmak. Müsabakalarımız alay havasında geçiyor. Kuşadası Belediyesi ve Aydınlık Büyükşehir Belediyesi’ne bize ocak sahipliği yaptıkları için teşekkürname ediyoruz” diyerek konuştu.

Share: