TOKİ Başkanı Ömer Bulut’tan Sarıkamış’taki merasim alanına ilişik izah

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Şişko Bölük İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Keder, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yapılan kamer baht merasim alanının tek kullanılmadığı yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı. Bulut, “Aziz şehitlerimizi adlandırmak için 2017 yılından itibaren seçme yıl -28 derecede gerçekleştirilen törenler bu alanda yapılmakta olup, imdi de burada yapılmaya devam edecektir. Bu itibarla tören alanının tek kullanılmadığı yönündeki duyum de gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Bulut, Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki ay nasip merasim alanına ilgilendiren çıkan bazen haberlere müteveccih yaptığı kayıtlı açıklamada, haberlerde güncel görüntülerin kullanılmadığını belirtti. Kars Sarıkamış’ın nahiye bakımından kışın -28 dereceleri gördüğü ve bu çekicilik koşulları cihetiyle bozulan imalatların sınırlı periyotlarda bakımının yapıldığını aktaran Keder, 100 yıldır yapılması akla da gelmeyen fakat Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın hassasiyetleri ve talimatlarıyla aziz şehitlerin anısına, bir minnet, vefa duygusuyla TOKİ aracılığıyla Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 40 bin kişilik Sarıkamış şehitlerini ihtifal programlarının düzenleneceği merasim alanı nesir edildiğini dile getirdi.

“TOKİ’Yİ ŞEHİTLER VE GAZİLER ÜZERİNDEN ELEŞTİRMENİNİN GENIŞLIK HAFİF TABİRİ ‘HAKSIZLIK’ OLDUĞU İNANCINI TAŞIMAKTAYIZ”

Sarıkamış şehitlerinin yaşadıklarının bilcümle anlamıyla hissedilmesinin kabil olmayacağına meni fail Endişe, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Sarıkamış şehitlerimiz amacıyla inşa edilen kamer felek anıt, niteliği itibarıyla etrafı yalınlık şekilde mamul olup alana girişlerini sınırlayan tıpkı engel bulunmadığından müzakere gayeli mevrut insanların ve sonunda bizler gibi dirim hakkı mevcut ayrıksı canlıların alana girişi bahis konusu olabilmektedir.

“Gelişigüzel sene törenlerin yapıldığı tarihlerde Türkiye’nin gelişigüzel yerinden on binlerce insan Sarıkamış’a gelerek askerlerimizin martir oldukları dağlardan merasim alanına, tahminî 10 kilometre yürüyerek törenlere ortaklık sağlamaktadır. Sadece gördükleri fotoğraflar üzerinden anma törenlerinin gerçekleştirildiği merasim alanını eleştirerek eleştiri boyutunda kalanları, şehitlerimizin yaşadıkları acıları ve sıkıntıları bir nebze üstelik olsun hissedebilmeleri üzere yapılacak evvel törene nida ediyor ve durumunda bilgilendirme yazmak istiyoruz.

“Serencam adına afişe etmek isteriz ki, eren şehitlerimizin ailelerinin ve gazilerimizin hep birlikte olan, bugüne büyüklüğünde şehitlerimizin bize emaneti ailelerine 5 bin 25 basamak düz yazı fail, 27 bin 52 martir yakını ve gazimize 1 milyar 631 milyon 215 bin lira faizsiz emlak kredisi kullandırmış, projelerinde kendilerine imkan dahilinde kontenjan ayıran TOKİ’yi şüheda ve gaziler üzerinden eleştirmeninin yeryüzü hafif tabiri ‘haksızlık’ olduğu inancını taşımaktayız.”

Share: