VEDAŞ ekipleri, selis enerji arzı amacıyla havai hatları saha altına alıyor
MUŞ – Vangölü Zindelik Dağıtım A.Ş. Muş İl Müdürlüğü, kentte birçok noktada enerji nakil hatlarını toprak altına alarak vatandaşa akıcı canlılık arzı sağlamayı hedefliyor.
Muş VEDAŞ ekiplerinin kentteki aksaklık, hizmet, tamirat ve restorasyon çalışmaları bitmeme ediyor. Kentteki 12 ağız ve Muş- Bingöl kişmiri yolunun 5. Kilometresinde kâin verimsiz elektrik hatlarını toprak altına kabul etmek amacıyla çalışmalarını sürdüren VEDAŞ ekipleri, hem birinci sınıf enerji arzı sağlamayı hem bile fon kirliğini ortadan kaldırmayı planlıyor.
“Bozuk zifos enerji nakil hatları düz altına alınıp tenvirat çalışması yapılmaktadır”
Çalışmaları durumunda inceleyen VEDAŞ Muş İl Müdürü Suat Coşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, baskı tıpkısı coğrafya de az çok kritik bir görevi ödeme ettiklerini söyledi. VEDAŞ Muş yer Müdürlüğü olarak nitelikli ve kesintisiz erke için yatırımların devam ettiğini kaydeden Coşar, “Bu sene de ayrışık aydınlata grubu çalışmamız bulunmaktadır. İlimizdeki 12 munsap ve M2 kasaphane arası dediğimiz enerji nakil hattının saha altına alınması için bu söve de çalışmalarımız devam etmektedir. Buradaki sakat gayrimeskûn enerji aktarım hatları ekiplerimizce düzlük altına alınıp tenvirat çalışması yapılmaktadır” dedi.
“2023 yılında da 200 milyon lira benzeri envestisman yapmayı dolay görüyoruz”
Hatları toprak altına ahzetmek için yapılan maliyetin kısaca 12 milyon lira olduğunu anlatan Coşar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İlimizde de 2022 yılında kısaca 160 milyon liralık, 2023 yılında dahi 200 milyon lira bire bir yatırım yapmayı civar görüyoruz. Bu bölgedeki hatlar berhava merkez olup ilk kez vadi altına alınmaktadır. İlimizin erke kalitesini yüksekte tutmak, altyapı çalışmalarını revize etmek için şehrimizin eleştiri noktalarındaki erke aktarım hatlarını meydan altına almaktayız. Buradaki temel amacımız vatandaşlarımıza nitelikli ve akıcı neşelilik arzını temin etmek, arızaların minimize söylemek, yolların, caddelerin aydınlatılması ve kaynak kirliliğinin ortadan kaldırılmasıdır” dedi.