Diyarbakır’da 13 yaşındaki yazılımcı kişi enformasyon uygulamasını kurdu

Diyarbakır’de 13 yaşındaki yazılımcı, öz iletişim uygulamasını kurdu

Selçuk Bayraktar’ı denk kayran 13 yaşındaki bala yazışma uygulamasını yaptı

DİYARBAKIR – Diyarbakır’bile tüvana 13 yaşındaki Mehmet Agit Yiğit, teknolojide Selçuk Bayraktar’ı kat sayı alarak kendi iletişim uygulamasını kurdu.

Diyarbakır’üstelik tüvana 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi Mehmet Agit Alp, 8 yaşından beri yazılıma ve kodlamaya nikbet saldı. Oyunlar oynayan Alp, oyunların yapılışını merak ederek kişi oyununu yaptı. Bununla yetinmeyen Yiğit, domestik iletişim uygulamasını Statüschat’i yaptı. Bir Nice proje yapıp ret düzlük Alp, hayallerinden vazgeçmeyeceğini ve Selçuk Bayraktar kabil teknolojide üretim sağlamayı hedeflediğini söyledi.

Mehmet Agit Yiğit, haddinden fazla baziçe oynadığını ve oyunların bittabi yapıldığını zül ettiğini bununla birlikte internette tetkikat yapıp yazılım serüveninin başladığını söyledi. Hedefinin yazılım mühendisi gelmek olduğunu ifade eden Kahraman, “İlkokuldan beri uğraşıyorum. Rüyet engelliler için sensörlü pabuç, akıllıcasına ağaçlandırma ile ilgili projeler, robotikle ilişkin yarışmalara katıldım. Kendi mesajlaşma uygulamam olan Statüschat’i geliştirdim. Güneş Tacı virüs yayılınca insanlar, temastan kaçınıyor. Yaklaşınca açılıyor, çöpünü attıktan bir müddet sonraları kapanıyor. Yerel WhatsApp uygulaması diyeceğimiz mesajlaşma uygulamam Statüschat neredeyse bire bir yıldır geliştiriyorum. Play Store attım fakat akseptans edilmedi. İzinlerle ilgili ayrımsız yük hörgüç sanırım. Onun amacıyla görüntülü kontrol özelliğini kaldırdım ve tekrar yayınladım. Tekrar reddedildi onun amacıyla çalışmalarımı hala sürdürüyorum” dedi.

“Uygulamayı tecrübe amaçlı ocak ortamında kullanıyoruz”

Uygulamayı sınama gayeli karı ortamında kullandıklarını nâkil Yiğit, “Teşebbüs Etmek üzere bir zamanda güvenlik açısından birlikte açığını bulmaya çalışıyorum. Hedefim bu uygulamayı duyurmak. Ülkemizden bile hakeza dehaların çıkacağını açıklamak. Us göçünün dahi önüne terhis etmek istiyorum. Esas hedefim Oxford Üniversitesinde fehmetmek. Ülkeden dahi şu anda denk aldığım sevimli Selçuk Bayraktar. Onun kabilinden ülkemize işlemek istiyorum teknoloji açısından. TEKNOFEST ve TÜBİTAK’a projelerimi gönderdim hangi yazık ki bire bir akıbet alamadım. Ne kapıya gitsem üstüme kapattılar. Suratsız cevap almama rağmen hayallerimden vazgeçmiyorum. daha çok geliştirmeye çalışıyorum. Babam oto sanayide çalıştığı üzere arabalara da bent duydum. Ondan periferi köle uçar makine fikri da oluştu” şeklinde konuştu.

Asıl Adile Kahraman ise oğlunun küçüklüğünden yazılıma ve teknolojiye hevesi olduğunu dile getirdi. Alp, “Araştırıp, incelemeyi seven biri. Kafasına koyduğunu yapıyor. Anne babası olarak arkasındayız” ifadelerinde bulundu.



Share: