Burdur’da Polis Güçleri ve Jandarmadan ‘Kış Lastiği’ Denetimi

MUHAMMET FATİH BAŞCI

Burdur’bile polis ve uyanık, şita lastiği denetimi yaptı. Burdur Valisi Ali Arslantaş, “Hep kerem teşkilatı yerine, şita aylarında vatandaşlarımızın canlarına, mallarına ayrımsız tağyir gelmesin diye uğraşıyoruz. Kış mevsimi süresince bilcümle ülkemize, ilimizden geçecek olan araçlara kazasız; ailelerine, işlerine tıpkısı dakika önce ulaştıkları, gidiş geliş kurallarına uyarak gezi ettikleri emin bire bir seyahat diliyorum” dedi.

Burdur’un Yer ilçesinde, İl Itimat Müdürlüğü ekipleri ile İl Kurnaz Komutanlığı ekipleri vasıtasıyla bugün araçlarda şita lastiği denetimi yapıldı. Denetlenen ticari araçların sürücülerine, kış lastiği kullanma zorunluluğunu ihlal etmeleri durumunda kendilerine 2918 sınırlanmış Karayolları Gidiş Geliş Kanunu’nun 65/A maddesi uyarınca bin 152 TL idari nakdî ceza ve 10 ceza puanı uygulanacağı aktarıldı.

Burdur Valisi Büyük Arslantaş, Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve Burdur İl Bitirmiş Komutanı Mustafa Güder’in birlikte katıldığı uygulamada, sürücüleri kurallara uyulmaları üstüne uyardı. Arslantaş, denetleme öncesinde matbuat mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“VATANDAŞLARIMIZIN CANLARINA, MALLARINA BİR TAĞYIR GELMESİN DİYE UĞRAŞIYORUZ”

“Şita mevsimine mevrut bulunuyoruz. Kasım ayının sonlarına akıllıca, şita aylarında uygulanacak tedbirler ile ilgili aynı derinti yapmıştık. Araçların ve sürücülerin şita mevsiminde adapte olmak yerinde oldukları kuralları belirlemiş, bunu de ilgili kuruluşlar aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmıştık. Bugün itimat, açıkgöz ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın, alınan kış tedbiri gidiş geliş kurallarına ne kadar uydukları, ne kadar önemsediklerini durumunda bürümek istedik. imdi, mürebbi tıpkı izlence olacak. Hep celal teşkilatı adına, kış aylarında vatandaşlarımızın canlarına, mallarına bir halel gelmesin diye niteleyerek uğraşıyoruz. Rüçhan olarak araçların gidiş geliş kurallarına uygun olması gerekiyor. Bakımlarının mamul olması gerekiyor. Şita lastiklerinin asılmış olması gerekiyor. Bunun beraberinde, trafik faaliyetlerinin üstünde devam edeceği yolların standartlara uygun olması gerekiyor. Fakat bu el ve açkı hatalarından kaynaklı avarız, ülkemizde yüzdelik 10’un da altında. Ana ve yüce olanı, şoförlerin de hazır olması gerekiyor. Yüzdelik 90’ın üzerinde çoban hatasından kaynaklanan engebe oluyor. Uykusuz yola çıkmayacak, gidiş geliş kurallarına uyacak. Bilcümle bunları arkadaşlarımızla gelişigüzel mevrut araçlara, trafikte tıkanmaya nöbet açmadan bakarak ne büyüklüğünde uyduklarını göreceğiz. Şita mevsimi boyunca bütün ülkemize, ilimizden geçecek olan araçlara kazasız; ailelerine, işlerine bir dakika evvel ulaştıkları, gidiş geliş kurallarına uyarak seyahat ettikleri emniyetli bir seyahat diliyorum.”

Share: