Betik okuyan öğrencinin tıraşını meslek müdürü yapıyor

Erzincan’dahi Şehit Uçucu Teğmen Serkan Sağır İlkokulu Müdürü Muammer Doğan, pusula okuyup özetini anlatan öğrenciyi okuldaki hususi bölümde ücretsiz yülüme ediyor.

Cahillik yıllarında güzellik salonu ağabeyinin beraberinde çalışan Doğan, okuldaki öğrencileri kitap okumaya heveslendirmek amacıyla “Kitabını Oku, Tıraşını Ol” projesini hayata geçirdi.

Okulun atıl bire bir bölümünü özlük imkanlarıyla kuaför salonuna dönüştüren Doğan, mektup okuyup özetini anlatan öğrencilerin tıraşını ücretsiz yapıyor.

Yaşamış Doğan, AA muhabirine, ortaöğretim yıllarında meslek çıkışında ağabeyinin hisse senedi durumunda kuaförlük mesleğini öğrendiğini söyledi.

Aileler da kıvançlı

Elindeki bu mesleği güzel ayrımsız işte yutmak üzere himmet yaptığını tabir eden Doğan, şunarı aktardı:

“Okulca bizim genişlik mehabetli çalışmamız pusula kıraat ve betik okumaya motivasyon. Bu proje kapsamında böyle tıpkı uygulama başlattık. Ahenkli ayrımsız şekilde betik okuyan, öğüt çalışan, sınavda gani benek alan, sosyal faaliyet ve aktiviteye katılan dallar benim yanıma geliyor. ‘Ben kitabımı okudum.’ veya ‘Şu etkinliğe katıldım ve bire bir yülüme olmayı türe ettim.’ diye söylüyorlar. Bu vesileyle biz da gelip çocukları memnun ediyoruz. Bu sayede çocuklarımız imdi pusula okumaya başladı ve şişman benzeri faydasını gördük.”

Doğan, projeden bilahare ailelerden çocukların tezkere okumalarının arttığı yönünde dönüşler almanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

“Öğrencilerin okula bağlanmalarına kurgu oldu”

İl Milli Yetişek Müdürü Muazzez Dönüş, öğrencilerin hayatına dokunmanın önemine bel etti.

Okulda öğrencilerin tezkere okuma alışkanlığının artırılması üzere değişik tıpkısı aplikasyon yapıldığına işaret eden Ahit, “Burada genişlik çokça kitap okuyan, okuduğu kitapları gelip anlatan, kahramanları ve oradaki kahramanların karakteri ile ilgili yerine ayrımlı bakabilen öğrencilerimizin saç tıraşı okul müdürümüz tarafından temas ecir alınmaksızın yapılmaktadır. Bu yülüme, öğrencilerimizi okula farklı çalışmalarla aidiyet duygularıyla angaje olmalarına miftah olmakta.” diyerek konuştu.

Öğrencilerden Abdulkadir Polat birlikte bu uygulamayı okulda başlatan Doğan’a teşekkür ederek, “Ego eskiden ayda bire bir mektup bitiriyordum şimdi haftada bire bir mektup bitiriyorum. Ayda artık beş betik de bitirebiliyorum. Yani saçımız uzayınca geliyorum, kitabımı bitiriyorum ve başöğretmen beye ‘Ben kitabımı okudum, tıraş gelmek istiyorum, saçlarım uzadı.’ diyorum. O üstelik geliyor saçımı kesiyor.” ifadelerini kullandı.

Share: