Acara bukağılık polisi kaldıkları okulun tahtasına öğrenciler üzere yazdı Açıklaması

Samsun Emniyet Müdürlüğü Acara Kuvvet Şubesi ekipleri, Malatya’de kaldıkları okuldan ayrılırken sınıfın düşüncesiz tahtasına yazdıklarıyla öğrencilere rey bıraktı.

“Asrın felaketi” yerine nitelenen depremlerden etkilenen Malatya’dahi, 6 Şubat’ta görevlendirilen Samsun Inanma Müdürlüğü Acar Bukağılık Şubesi ekiplerinin aynı kısmı görevlerini tamamladı.

Sarsıntı süreci süresince, Battalgazi ilçesindeki Kültür Mesleksel ve Teknik Rum Lisesinde nazil ekipler, ayrımsız sınıftaki düşüncesiz tahtaya, yaşadıklarını ve hislerini yazdı.

“Canan kardeşlerimiz ve hocalarımız” diye başlayan yazıda, şu ifadeler vadi aldı:

“Samsun Enerjik Güç yerine okulunuzda tıpkı müddet misafir olduk. Odalarınızı, sınıflarınızı, sıralarınızı kullandık. Ayrımsız sınıfın, bire bir sıranın tek aklımıza gelmezdi bize bire bir yatak, aynı barınak, bire bir yuva olacağı. 6 Şubat 2023 tarihinde zelzele olduktan sonraları, 24 saat geçmeden Malatya’ya vardık. Yaşamı elan de zora sokan çekicilik şartlarıyla ve hayatın alelacayip tıpkı yüzü ile karşılaştık. Karşılaştığımız münasebetsiz durumdan kurtulacağımız ve güneşi yeniden göreceğimiz o adamakıllı eyyam üzere tıpkı dakika düşünmeden çalışmaya başladık. O saatten itibaren çevremizde mevcut yardıma kadın her kim varsa elimizden ne geliyorsa yapmaya, devletimizin varlığını ve milletimizin yalnız olmadığını hissettirmeye çalıştık. Dördüncü günün böylecene ise siz değerli kardeşlerimizin okuluna geldik.”

Bu süreçte okulun güvenliğinden tutun birlikte mevrut yardımların toplanması, dağıtılması ve insanların güvenliğine kadar ellerinden geleni yaptıklarını tamlayan Çevik Kuvvet, yazısında şunları kaydetti:

“Yeri geldi koliler taşıdık, yeri geldi temizlik yaptık. En önemlisi ise hayatlara iflas etmek talip insanların, insancasına değerlere topluluk bireylerin, dini, dili, milleti, ülkesi olmadığını, felaketlerin cihanşümul olduğunu ve tıpkı zamanda tüm insanlığı ilgilendiren vaziyetler olduğunu gördük. Arsıulusal yardım kuruluşları, AFAD gönüllüleri ve ülkemizin bir nice yerinden yardıma mevrut insanların içtima alanı, bire bir zamanda üstelik depremzedelerimizin kendini güvende hissettiği bire bir yuva oldu. Okulunuzla alım duyun. Kardeşlerimiz; millî ve uluslararası müzaheret kuruluşlarına emeklerinden âlem minnettarız. Ülkemizin ve dünyanın temas yerinden gelen kontrol kurtarma ekiplerinin canlarımız amacıyla verdiği çabayı görseydiniz, AFAD gönüllülerinin uykusuz günlerine şehadet etseydiniz, biperva enkazların altına giren eroin işçilerimizin, farımak nedir bilmeyen Güvenlik Teşkilatımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin emeklerini görseydiniz, eminim ki duygularınıza ve gözyaşlarınıza bilgili olamazdınız. Duyguların yer aheste, gözyaşlarının en tehlikeli olduğu dönemde üstelik Türk Devleti’nin ve milletinin kudretindeki irtibat ve bütünlüğü önce andan itibaren dostça hissettik. Sadece insanın insana halk uzattığı değil, taharri istirdat köpeklerinin dahi ‘bir birey kurtarmak’ amacıyla verdiği çabayı katiyen unutamayız. Kardeşlerimiz ve hocalarımız; gâh meslekler vardır kim insanın hayatına yapışık… Çokça şanslıyız ki, hakeza bire bir meslek grubunun içindeyiz. Bu süreçte insanların hayatlarına dokunabildiysek, bire bir nebze de olsa insanlarımıza bunaltıcı, moral, cesaret verebildiysek hangi mutlu bize. Yeni sayfalar beyazdır. Desise bayrağımızda mevcut hilal ve yıldızın topluluk olduğu ağartı asırlar boyu bizimle olsun. Hakkınızı helal edin, bizim hakkımız sonuna büyüklüğünde helal olsun.”

Share: