Efeler’de Yollar Asfaltlanıyor

Efeler Belediyesi, uray envanterine kazandırdığı asfaltlama ara bulucu ile Dalama Yeniköy Mahallesi’ndeki toprak yollarını asfaltla kapladı.

Efeler Belediyesi, yolların bakım, tamirat ve asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. Bili İşleri Müdürlüğü ekipleri yapılan akıbet çalışmayla Dalama Yeniköy Mahallesi sakinlerinin talebi üzerine tarla, yeksan ve arazilere sâdır yer yolu asfaltladı.

“KIŞIN EL ÇAMURLA KAPLANIYOR, BATAKLIK OLUYORDU”

Yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Dalama Yeniköy Mahalle Muhtarı Kenan Akbay, “Fatih Başkanımızdan karye ve ova yolumuzun asfaltlanması ricasında bulunduk. Ricamızı kırmadı başkanımız şu anda gördüğünüz üzere yollar asfaltlanıyor. Yollar baya kötüydü, sakat haliyle aktüel halini kıyaslarsak; bir vakitler türap topraktan akın etmek üstelik zordu, karye sakinlerimiz memnun değildi. Kışın yol çamurla kaplanıyor, bataklık oluyordu. Amma şimdi bu durumdan kurtuldu. Fatih Başkanımız haddinden fazla salim olsun ahit geçtikçe her husus daha da güzelleşiyor. Cenabıhak razı olsun başkanımızdan kendim ve mahallelim hesabına çok teşekkürname ediyorum” dedi.

KIRSAL MAHALLELERDE ULAŞIM KOLAYLAŞIYOR

Efeler Belediyesi Malumat İşleri Müdürlüğü’nün Tepecik Mahallesi’ndeki yapı yeri alanına kurulan Asfalt Emülsiyon Istihsal Tesisi kapsamında gerekseme duyulan yolları asfaltlayabilmek için şehremaneti envanterine eklenen uygulayım bilimi ürünü yüzeysel asfalt istila aracı, mayıs ayındaki tanıtımın arkası sıra hizmete girmişti. Efeler Belediye Reisi Atay, söz konusu açacak sebebiyle karye ve yayla yollarında da asfaltlama çalışmaları yapacaklarını söylemişti. Kocagür Mahallesi’nin ardından Dalama Yeniköy Mahallesi üstelik asfalt kaplı yollara kavuşmuş oldu



Share: