Erzurum, Erzincan, Ardahan ve Kars’tan sarsıntı bölgesine yardımlar sürüyor

Erzurum, Erzincan, Ardahan ve Kars’ta, hareket bölgesine arkalama ulaştırılmaya devam ediliyor.

Erzurum’da Valilik koordinesinde Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerden çevre İl Afet ve Acil Nitelik Müdürlüğünde (AFAD) oluşturulan kriz masasında, deprem bölgelerine insanca arkalama ve bindi çalışmaları sürüyor.

Kentten kontrol kurtarma, afiyet, asayiş güçleri ve muhtelif kurumlar ile gönüllülerden oluşan toplamda 2 bin 683 can, 538 açkı ve iş makinesi ile 223 tır gıda ve müzaheret malzemesi, depremden etkilenen illere gönderildi.

Sarsıntı bölgelerine giden arama istirdat ekiplerince şu asıl büyüklüğünde 301 birey enkazdan kurtarıldı.

Kars’ta 30 tır ve 2 kamyon yardım malzemesi toplandı

Kars’ta dahi hayırseverlerin desteğiyle toplanan müzaheret malzemeleri, 30 tırla deprem bölgesine gönderildi.

Akyaka ilçesinde Ilçe organizasyonunda kente gönderilen 2 kamyona aylı besin ve gerekseme malzemeleri yer sarsıntısı bölgesine ulaştırılmak üzere il merkezine akla yatkın yola çıktı.

Ayrıca Devlet Akarsu İşleri (DSİ) Kars 24. Mıntıka Müdürlüğü, kontrol kurturma çalışmalarına bindi yöneltmek amacıyla 15 personel, 2 paletli kazmaç, 2 treyler fosforlu, 2 pikap, 1 yatakhane treyleri, 1 seyyah tamir aracı deprem bölgesine yönlendirdi.

Erzincanlı bala harçlıklarını depremzedelere gönderdi

Erzincan’de sarsıntı bölgesine varmak amacıyla, kent genelinde Vilayet koordinesinde planlı arkalama kampanyası bitmeme ediyor.

Demirkent Terzibaba Ortaokulu öğrencisi 12 yaşındaki Muhammet Ensar Polat de harçlıkları ile aldığı gram altını, babası Ramiz Polat ile müzakere ettiği Vali Çalınmış’a makamında tasdik etti.

Duyarlı davranışından çevre Çelik’e teşekkür eden Ilbay Kibrit, “İlimizde ve ülkemizde 7’den 77’ye gelişigüzel yaştan vatandaşımız kesintisiz demeden elinden gelen yardımı yer sarsıntısı bölgelerine ulaştırmaya çalışıyor. Kıytırık kardeşimizin da bu davranışı buna bildirme balaban örnektir. Namına çok teşekkürname ediyorum.” dedi.

Ardahan’de müzaheret malzemeleri tırlara yükleniyor

Ardahan’birlikte birlikte vatandaşların depremzedelere yönelik yardımları sürüyor.

Yöre halkının ve STK’lerin yardımları, Kazım Karabekir Spor Salonu’ndaki koordinasyon merkezinde toplanıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Yılmayan, AA muhabirine, yardımların evvel günkü kadar sürdüğünü söyledi.

Bugünkü yardımların artık battaniyeden oluştuğunu dile getiren Yılmayan, “Bugün battaniye, akarsu ve tombul kabil malzemelerden oluştu. Bizler genellikle öğrenci nezaret yardımları burada topluyoruz. Toplanan yardımlar ardından tırlara yükleniyor.” dedi.

Share: