Dolandırıcılık iddiasıyla 4 münasebetsiz tutuklandı

Kendilerini uyanık olarak tanıttıkları kişileri dolandırdıkları iddiasıyla Denizli ve Burdur’dahi yakalanan 6 şüpheliden 4’ü tutuklandı.

Çal ilçesinde etkili M.K’yi (74) telefonla arayıp kendilerini kurnaz namına tanıtıcı zanlılar, “Evinizde çalıntı değerli var kontrol edeceğiz” diye niteleyerek bezek eşyalarını istedi.

Evine mevrut şüphelilere tahminî 40 bin lira değerindeki bezgi eşyasını doğrulama eden M.K, dolandırıldığını anlayınca durumu jandarmaya bildirdi.

Uyanık Yanlışlık Araştırma Timi (JASAT) ve Çal İlçe Cingöz Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin tespiti üzere 146 güvenlik kamerasının kaydettiği kestirmece 236 saatlik görüntüyü inceledi.

Ayrıca iki şüphelinin döviz bürosunda mülk bozdurduğu anlar bile asayiş kamerasınca kaydedildi.

Şüpheliler, A.D. (39), A.A. (47), Z.A. (43) ile S.A. (23) Denizli’de, A.C. (27) ve B.E. (21) ise Burdur’üstelik düzenlenen operasyonla yakaladı.

Zanlıların 2 Şubat’ta Uşak’ın Kaynak ilçesinde benzeri yöntemle Z.K’yi birlikte tahminî 60 bin liralık dolandırdığı tespit edildi.

Jandarmadaki işlemlerin peşi sıra adliyeye gönderme edilen zanlılardan A.D, A.C, Z.A. ve A.A. tutuklandı. S.A. ve B.E. ise adli taharri neredeyse azade bırakıldı.

Öte yandan bezen eşyaları tasdik edilen M.K, cingöz personeline teşekkürname yazar sarılarak gözyaşı döktü.

Share: