Şanlıurfa’da kaybolan darülfünun öğrencisi amacıyla kontrol çalışması başlatıldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde iki gündür kendisinden bilgi alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi için kontrol çalışması başlatıldı.

Kırkpınar Mahallesi’ndeki evinden iki zaman önceki ayrılan Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2. dershane öğrencisi Ömer Faruk Fırat’tan haber alamayan yakınları, durumu jandarmaya bildirdi.

Kurnaz ekipleri, termal kameralı dronla bölgede ve Hacı Hıdır Baraj Göleti çevresinde açık şümullü taharri çalışması başlattı.

Yakınları ve mahalle sakinleri dahi arama çalışmalarına bindi verdi.

Anne Emine Fırat, oğlunun hayatından endişe ettiğini belirterek, “Oğlum iki gündür kayıp. Akşam evde uyudu, gece uyandık ve evde olmadığını fark ettik. Bu saate büyüklüğünde elan kendisinden tıpkısı bilgi alamadık. Çocuğumun bulunması üzere yardım bekliyorum.” diyerek konuştu.

Fırat’ın kuzeni Osman Çetiner bile iki gündür Ömer’i aradıklarını ancak benzeri sulu bulamadıklarını söyledi.

Arama çalışmalarına açıkgöz ekiplerinin bile dahil olduğunu aktaran Çetiner, şunları kaydetti:

“İlk periyot özlük imkanlarımızla aradık, elan sonraları güllabi ekipleri üstelik karışma oldu. Jandarmamız dronla araziyi tarayıp arıyor. Şu asıl kadar bir bulaşık bulamadık. Akşam Ezanı 22.00 gibi evden şaz, gören veya duyan de kaba. Bilcümle vatandaşlarımızın bu konuda duyar olup görenlerin yardımcı olmalarını istiyoruz.”

Share: