İslami Tesanüt Oyunları’na 56 ülkeden 4 bin 200 sporcu katılacak

TÜRKİYE’nin karı sahipliğinde, 56 ülkeden 4 bin 200 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek olan ‘5’inci İslami Dayanışma Oyunları’nın açılışı, 9 Ağustos’ta Konya’birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak.

‘5’inci İslami Tesanüt Oyunları’, 56 ülkeden 4 bin 200 sporcunun katılımıyla 9-18 Ağustos tarihleri beyninde Konya’bile gerçekleştirilecek. Programın açım töreni, 9 Ağustos haset saat 20.00’de Konya Büyükşehir Stadyumu’nda yapılacak. Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törende, Lübnan kökenli İsveçli müzisyen Maher Zain konser verecek, videoteyp mapping, dron ve kandil gösterileri yapılacak. Küşat seremonisinde önceki olarak dansçılar ‘5’inci İslami El Birliği Oyunları’ logosunun koreografisini sergileyecek. Oyunlara hususi, lale biçiminde mutasavver olan imlek tıpkısı zamanda 21 sayısını süresince barındırıyor ve bu oyunların ana yapılması gereken yıl olan 2021’i simgeliyor. Logo bire bir zamanda Arapça ‘kardeş’ anlamına mevrut ‘ ? ? ‘ kelimesi meydan alıyor.

MİLLİ SPORCULAR Anadolu’nun güzelliklerini anlatan koreografinin arkası sıra milli marş okunacak. Oyunlara katılan ülkelerin sporcuları geçit törenine katılacak. Milli sporcular Rüya Şenyurt, Işıklı Tatar, Mısır Yasemini Adar, Merve Güdücü, Halil Mutlu, Mülk Tazegül ve Mehmet Akif Pirim, İslami El Birliği Spor Federasyonu’nun bayrağını getirecek. Ardından 37 yıl ilk, 8 Mayıs 1985’te kurulan İslami El Birliği Spor Federasyonu’nun bayrağı göndere çekilecek. Oyunlarda yarışacak yekpare sporcular hesabına paralimpik okçu Öznur Cüre ve hakemler adına derrace hakemi Serkan Karademir ant edecek.

Küşat seremonisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilgisizlik ve Spor Bakanı Mehmet Aşure Ayı Kasapoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Umumi Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha ve İslami Tesanüt Oyunları Federasyonu Başkanı Abdülaziz bin Türki el Faysal umum-Suud konuşma yapacak.

Share: