Babacan: Bu ülkede yemeden içmeden ekonomik akse namevcut, Kürt sorunu dahi var (2)

‘TBMM TUTANAKLARINDA KÜRTÇE HALA BİLİNMEYEN DİL KENDISINE GEÇİYOR’

ILAÇ Partisi lideri Ali Babacan ve beraberindekiler, Van’da partisinin İl Başkanlığı açılışına katıldı. İpekyolu ilçesinde kâin parti binası önünde çalınan davul- zurna eşliğinde halaylarla karşılanan Babacan, burada kurulan platformun üstünde partililere seslendi. Reisicumhur Erdoğan’ı eleştiren Babacan şöyle konuştu:

“Ülkemiz yasakların, yolsuzluğun ve yoksulluğun ülkesi oldu. Bu talih hakeza biberli yönetilmeye müstahak değil. Sunma özellikle yerli yönetimler güçlendirilecekti. Bırakın yerli yönetimleri güçlendirmeyi, zaman seçilmiş şehremaneti başkanlarının adına kayyumlar atanıyor. Hani güçlenecekti yerli yönetimler. Ne oldu? Seçimleri kazanamadıkları il ve ilçelerdeki vatandaşları cezalandırmanın haline geldi bu kayyum ataması. Bakın YANLIŞSIZ Parti’nin geçmiş yıllarında cezaevlerindeki koşulların iyileştirilmesi sağlanmıştı. Bütün beraber çok himmet gösterdik. Zaman ne oldu tamam? Bugün geldiğimiz bekçi benzeri kadın saylav hastalığının ilerlemesine karşın bibi cezaevinde tutuluyor. Sayın Erdoğan hangi demişti? ‘2005’te hangi dediysem onun arkasındayım’ demişti. ‘Kürt sorunu benim de sorunumdur’ demişti. Olur bu hangi oldu? 10 sene sonra kendiyle cidal etmeye başladı. ‘Kardeşim hangi Kürt sorunu ya’ demeye başladı. Olur Kürt meselesi çözüldü mü? Ben Vanlılara soruyorum. Müfit, çözülmedi. Tamlık tersine dirildi. Anlaşılan ki Bahçeli’nin birlikte iki an ayrılıp da Kürt meselesini insanlarla direkt konuşacak durumu bulunmayan imdi. TBMM’de insanların konuştuğu dil inkar ediliyor. Benzeri saylav TBMM’birlikte gâh Kürtçe ifadeler kullanıyor. Meclis’in tutanaklarına ‘x’ harfi koyuyorlar. ya ‘x’ İngilizceden alınan benzeri harf değil mi? Anlaşılan Kürtler Meclis’e girdi ama Kürtçe bu Meclis’e giremedi. Sonra Erdoğan, Bahçeli diyorlar ki ülkede Kürt meselesi namevcut. Gelsinler Van’a de sorsunlar, burada cevabını alacaklar. Ankara’dan oturdukları yerden mesele namevcut demekle, iş yok olmuyor. Eğer bu ülkede anadil hakkı bibi tartışılıyorsa burada aynı maslahat var demektir. Koskoca Türkiye’dahi yılda 1- 2 çıngı Kürtçe öğretmeni atanıyorsa, ülkenin Meclis’te konuşulan dile ‘bilinmeyen çevirgeç ‘muamelesi yapılıyorsa, çoğunluklu Kürt kardeşlerimizin yaşadığı illerdeki belediyelere kayyum atanıyorsa burada aynı söz gelimi var.”Ülkede bir iktisadi akse yaşandığına özen çekici Babacan, bu krizi çözecek yegâne partinin TILSIM partisi olduğunu dile getirdi.

Ulu Babacan, beraberindeki eşi Zeynep Babacan, partisinin Umumi Başbuğ Yardımcıları ve bölgedeki hisse senedi başkanları ile birlikte parti binasının açım kurdelesini kesti.

Behçet DALMAZ/ VAN,



Share: