2023 turizm başkenti Şanlıurfa turistleri ağırlamaya hazır

2023 turizm başkenti Şanlıurfa turistleri ağırlamaya amade

Şanlıurfa Büyükşehir Şehremini Zeynel Abidin Beyazgül:

“12 bin yıl önce dünyada ne olduğu zül konusu gayrimümkün mı. İnsanlığın bu merakının daha çok giderilmesi gerekir diye niteleyerek düşünüyorum”

ŞANLIURFA – İslam ülkelerinin 2023 turizm başkenti seçilen Şanlıurfa, yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazır. Yaklaşık 12 bin sene evvel Neolitik Çağ’da yapıldığı belirlenen Göbeklitepe ve Karahantepe’yi ülfet fail Büyükşehir Belediye Reisi Zeynel Abidin Beyazgül, insanların merakının giderilmesi amacıyla bu bölgenin gizeminin çözülmesi gerektiğini söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından geçtiğimiz haziran ayında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen 11. Turizm Bakanları Konferansı’nda İslam ülkelerinin 2023 turizm başkenti seçilen Şanlıurfa, evcil ve yabancı turistleri ağırlamaya hazır. Yılın önceki gününde hafriyat çalışmalarının bitmeme ettiği Göbeklitepe ve Karahentepe’yi mülakat fail Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Reisi Zeynel Abidin Beyazgül, dünyanın bütün enerjisini bu bölgelerdeki gizemin keşfedilmesine ayırması gerektiğini vurguladı.

“12 bin sene geçmiş dünyada ne olduğu iptila konusu olamaz mı”

Göbeklitepe’deki ayrımsız taşın Birleşmiş Milletlerde sergilendiğini belirten Beyazgül, “Biliyorsunuz Göbeklitepe’deki bire bir obelisk Birleşmiş Milletlerin merkezine götürüldü, orada sergileniyor. Aslında bu taş bilcümle taş tepeleri simgeleyen benzeri taş. Dünyanın ilgisini yolmak için konuldu. Daha ahir bitmeme fail kazılarda ve yeni kazılarda gerçekte kullanılmamış bulguların ortaya çıkması beklenen amma şuradan ben dünyaya şöyle seslenebilirim. Bu acun amacıyla çokça kebir, ayrımlı bir özdek, şimdiye kadar bulunanlardan haddinden fazla değişik. Bence dünyanın hep enerjisi, kazı bilimi konusundaki bütün enerjisi buraya dökülmeli. 12 bin sene önce dünyada hangi olduğu zül konusu olamaz mı. O merakı almak üzere enerjimizi buraya sarf etmemiz lazım. Ardı ardına taş tepelerin kazılması lazım, ortaya çıkarılması lazım. İnsanlığın bu merakının bundan sonra giderilmesi gerekir diye düşünüyorum” diye niteleyerek konuştu.

İslam ülkelerinin 2023 turizm başkenti seçilen kentte kısaca 6 aydır devam çalışmaların ise tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. Kentte yerli ve yabancı turistlerin sorumluluk yaşamaması amacıyla değme tip önlemin alındığı belirtildi.

Share: